Slika proizvoda
Slika proizvoda Nema slke Nema slke

Natrol Cinnamon Extract

ŠIFRA PROIZVODA: NA-7

Rezultati sugeriraju da uzimanje 1 grama ekstrakta cimeta djeluje blagotvorno u kontroli šećera i lipida u krvi, čak i 20 dana nakon prestanka konzumacije.


80,00 KN  


Za narudžbu molimo nazvati telefonom na broj 01 6445 955

Svojstvo cimeta na kojem se trenutačno obavlja najviše istraživanja povezano je s mehanizmima djelovanja na regulaciju metabolizma glukoze. Tri u vodi topiva polifenol polimera iz cimeta pokazuju povoljnu biološku aktivnost višestruko pospješujući metabolizam glukoze povezan s inzulinom. Istraživanja provedena na Iowa State University pokazala su izrazitu aktivnost polifenolnih polimera u cimetu na receptore odgovorne za staničnu reakciju na inzulin. Njihova prisutnost povećava sposobnost apsorpcije glukoze i smanjuje njenu razinu u krvi. Nekoliko istraživanja zaključuje da je ekstrakt cimeta udvostručio osjetljivost stanica na inzulin i efikasno doveo do otklanjanja glukoze iz krvi.
Pojava kardiovaskularnih bolesti kod bolesnika s dijabetesom tipa II četverostruko je veća. Na skupini ispitanika koja je uzimala ekstrakt cimeta u periodu od četrdeset dana utvrđeno je ne samo sniženje razine glukoze, nego i triglicerida za 18% te LDL kolesterola za 12%. Štoviše, nakon tog perioda osobe su zadržale postojeće razine šećera i triglicerida sljedećih dvadesetak dana, dok su razine kolesterola nastavile padati. Rezultati sugeriraju da uzimanje 1g ekstrakta cimeta djeluje povoljno na kontrolu šećera i lipida u krvi.
Studija na ljudima objavljena 2003. godine u publikaciji Diabetes Care pokazala je smanjenje razine glukoze u krvi za 23 do 30%; LDL kolesterola 7 do 27% i ukupnog kolesterola za 12 do 26%. Uzimanje cimeta pokazalo se vrlo sigurnim i bez popratnih pojava. Rezultati sugeriraju da uzimanje 1 grama ekstrakta cimeta djeluje blagotvorno u kontroli šećera i lipida u krvi, čak i 20 dana nakon prestanka konzumacije. Natrol Cinnamon Extract u dnevnoj dozi (1000mg u dvije tablete) sadrži količinu provjerenu u navedenim kliničkim ispitivanjima.

MOŽDA ŽELITE I OVE PROIZVODE:

Natrol Acai Berry

Natrol Acai Berry

Açai sadrži izrazito veliku količinu antioksidanata, 1...

CIJENA: 120,00 KN
Natrol Alpha Lipoic Acid 100 mg

Natrol Alpha Lipoic Acid 100 mg

Alfa lipoična kiselina je vrlo potentan antioksidant. S...

CIJENA: 73,00 KN
 
Natrol Alpha Lipoic Acid 300 mg

Natrol Alpha Lipoic Acid 300 mg

Alfa lipoična kiselina je vrlo potentan antioksidant. ...

CIJENA: 113,00 KN
Natrol Biotin 1000 mcg

Natrol Biotin 1000 mcg

Biotin pripada skupini B-vitamina (B7). Uključen je u b...

CIJENA: 81,00 KN