Slika proizvoda
Slika proizvoda Nema slke Nema slke

Natrol DHA 500 mg Super Strenght

ŠIFRA PROIZVODA: NA-12

DHA omega-3 masna kiselina iznimno je važna strukturalna i funkcionalna komponenta mozga. Uzimanje dovoljnih količina od velike je važnosti za trudnice i dojilje kako bi djetetu osigurale pravilan razvoj mozga.


124,00 KN  


Za narudžbu molimo nazvati telefonom na broj 01 6445 955

DHA omega-3 masna kiselina iznimno je važna strukturalna i funkcionalna komponenta mozga. Uzimanje dovoljnih količina od velike je važnosti za trudnice i dojilje kako bi djetetu osigurale pravilan razvoj mozga. Europska agencija za hranu (European Food Safety Authority, EFSA) u veljači 2010 godine odobrila je tvrdnju: "Konzumacija DHA može doprinijeti normalnom razvoju mozga fetusa, dojenčadi i male djece." 
DHA je od velike važnosti i za pravilnu funkciju mozga odraslih. Osigurava normalan protok živčanih signala, pomaže razvoj živčanog sustava i funkciju pamćenja. Nedostatak DHA povezan je s mnogim bolestima poput depresije, suicidalnih namjera, ljutnje i neprijateljskog ponašanja. Dokumentirane kliničke studije potvrđuju utjecaj DHA na radno pamćenje. "Rezultati promatranja mogu biti od koristi u razjašnjenju neurobioloških mehanizama koji su u pozadini deficita kortikalne aktivnosti u psihijatrijskim poremećajima povezanim s nedostatkom DHA, uključujući ADHD i depresiju." 
 
Dvije studije utvrdile su 60% manju pojavnost Alzheimerove bolesti kod osoba koje su barem jednom dnevno konzumirale ribu. Studija iz Chicaga utvrdila je da protektivno djelovanje dolazi od DHA, a ne EPA komponente ribljeg ulja. Osobe oboljele od Alzheimerove bolesti imaju značajno smanjene razine DHA u neuronima hipokampusa, dijela mozga naročito zahvaćenog bolešću. To je područje vitalno za trenutno, tako zvano radno pamćenje. Dodatno uzimanje DHA dokazano utječe na poboljšanje stanja kod gubitka pamćenja uzrokovanog starenjem (Morris MC, Evans DA, Tangney CC, Bienias JL, Wilson RS. "Fish consumption and cognitive decline with age in a large community study". 
Zdrave odrasle osobe trebale bi konzumirati između 240 do 1.000 mg DHA dnevno kako bi zaštitili kognitivne i neurološke funkcije. Trudnice i dojilje trebaju najmanje 300 mg DHA dnevno za optimalan razvoj živčanog sustava djeteta. Dok bi djeci trebalo osigurati barem 150 mg dnevno. Natrol® DHA 500 Super Strength sadrži molekularni destilat iz ribljeg ulja s 500 mg DHA po kapsuli što je čistoća i omjer koji nema konkurenciju na tržištu.

MOŽDA ŽELITE I OVE PROIZVODE:

Natrol Acai Berry

Natrol Acai Berry

Açai sadrži izrazito veliku količinu antioksidanata, 1...

CIJENA: 120,00 KN
Natrol Alpha Lipoic Acid 100 mg

Natrol Alpha Lipoic Acid 100 mg

Alfa lipoična kiselina je vrlo potentan antioksidant. S...

CIJENA: 73,00 KN
 
Natrol Alpha Lipoic Acid 300 mg

Natrol Alpha Lipoic Acid 300 mg

Alfa lipoična kiselina je vrlo potentan antioksidant. ...

CIJENA: 113,00 KN
Natrol Biotin 1000 mcg

Natrol Biotin 1000 mcg

Biotin pripada skupini B-vitamina (B7). Uključen je u b...

CIJENA: 81,00 KN