Slika proizvoda
Slika proizvoda Nema slke Nema slke

Natrol Echinacea Goldenseal

ŠIFRA PROIZVODA: NA-16

Echinacea, divlji cvijet porijeklom iz Sjeverne Amerike je vjerojatno najpopularnija biljka koja se upotrebljava za ublažavanje simptoma prehlade, gripe i sličnih sezonskih oboljenja. Pretpostavlja se da kratkotrajno stimulira imunološki sustav i tako pospješuje savladavanje bolesti.


85,00 KN  


Za narudžbu molimo nazvati telefonom na broj 01 6445 955

Echinacea, divlji cvijet porijeklom iz Sjeverne Amerike je vjerojatno najpopularnija biljka koja se upotrebljava za ublažavanje simptoma prehlade, gripe i sličnih sezonskih oboljenja. Pretpostavlja se da kratkotrajno stimulira imunološki sustav i tako pospješuje savladavanje bolesti. 
Poznate su tri vrste ehinacee - E. purpurea, E. angustifolia i E. pallida. Fenoli koji se nalaze u svim dijelovima biljke služe kao markeri za označavanje kvalitete pojedinog proizvoda. Gotovo sve kliničke studije koje ukazuju na povoljno djelovanje izvršene su s proizvodima sačinjenim od gornjeg dijela biljke, posebno cvijeta. Upravo izbor biljke i njenog dijela razlog je neefikasnosti mnogih proizvoda na tržištu. Natrol™ Echinacea Goldenseal je pripravak iz cvijeta biljke E. purpurea i HPLC metodom je provjeren na potentnost sadržaja.
Goldenseal je biljka čija su ljekovita svojstva američki doseljenici doznali od Indijanaca. Bez obzira na uvriježeno mišljenje, vrlo vjerojatno uopće ne djeluje na imunitet. Međutim, goldenseal dokazano posjeduje antibakterijska (prirodni je antibiotik) i antifungalna svojstva te tako sinergijski može povoljno djelovati na stanja uzrokovana sezonskim prehladama. Potencijalno može biti od koristi u tretmanu upala grla i bolesti digestivnog trakta.
Tretman pripravcima od ehinacee treba započeti odmah po pojavi prvih simptoma prehlade. Najbolje rezultate pokazali su ciklusi uzimanja od dva mjeseca, razdvojeni jednim tjednom pauze, u koncentraciji od 250 mg od 500 mg dnevno. Moguća je i alternativna primjena koja sugerira uzimanje 300 mg suhog praha svaka dva sata tijekom prvog dana pojave bolesti, a zatim tri puta na dan sljedećih sedam do deset dana.
Ehinacea može povećati proizvodnju interferona, važnog za pravilnu reakciju organizma na virusne infekcije. Ehinacea se rijetko povezuje s negativnim popratnim pojavama kada se uzima oralno. Prema njemačkoj Commission E, osobe koje boluju od autoimunih bolesti poput lupusa ili progresivnih bolesti kao tuberkuloze, multiple skleroze i HIV infekcije ne bi trebale uzimati ehinaceu. Međutim, takva sugestija nije potvrđena kliničkim ispitivanjima i neki herbalisti je smatraju spekulativnom. Sigurno je pak da je osobe koje su alergične na cvijetove biljaka iz porodice glavočika ne bi trebale uzimati. Goldenseal ne bi trebale uzimati trudnice, a njegov sastojak berberin može povećati razinu bilirubina. Iz istog proizlazi da ga ne trebaju uzimati osobe s povećanom razinom bilirubina.

MOŽDA ŽELITE I OVE PROIZVODE:

Natrol Acai Berry

Natrol Acai Berry

Açai sadrži izrazito veliku količinu antioksidanata, 1...

CIJENA: 120,00 KN
Natrol Alpha Lipoic Acid 100 mg

Natrol Alpha Lipoic Acid 100 mg

Alfa lipoična kiselina je vrlo potentan antioksidant. S...

CIJENA: 73,00 KN
 
Natrol Alpha Lipoic Acid 300 mg

Natrol Alpha Lipoic Acid 300 mg

Alfa lipoična kiselina je vrlo potentan antioksidant. ...

CIJENA: 113,00 KN
Natrol Biotin 1000 mcg

Natrol Biotin 1000 mcg

Biotin pripada skupini B-vitamina (B7). Uključen je u b...

CIJENA: 81,00 KN