Slika proizvoda
Slika proizvoda Nema slke Nema slke

Natrol Ekstrakt brusnice 400 mg

ŠIFRA PROIZVODA: NA-17

Uz to što je bogata antioksidansima poput vitamina C i antocijana, brusnica sadrži organske kiseline koje djeluju antibakterijski. Iako je odavno poznata po svom korisnom djelovanju kod infekcija, tek nove studije otkrivaju na koji način organske kiseline iz ekstrakta brusnice doprinose zdravom okruženju u urinarnom traktu i mokraćnom mjehuru.


62,00 KN  


Za narudžbu molimo nazvati telefonom na broj 01 6445 955

Brusnica je odavno poznata kao biljka s osobito povoljnim djelovanjem na zdravlje. Uz to što je bogata antioksidansima poput vitamina C i antocijana, brusnica sadrži organske kiseline koje djeluju antibakterijski. Iako je odavno poznata po svom korisnom djelovanju kod infekcija, tek nove studije otkrivaju na koji način organske kiseline iz ekstrakta brusnice doprinose zdravom okruženju u urinarnom traktu i mokraćnom mjehuru.
Brusnica - prvi ženski izbor za zdravlje urinarnog trakta 
Žene odavno znaju da brusnica pomaže zdravlju urinarnog trakta. Ono što vjerojatno ne znaju je - zašto? Budući da je plod brusnice kiseo, istraživači su inicijalno pretpostavili da su njena ljekovita svojstva povezana sa zakiseljenjem mokraće. Brusnica je bogata benzojevom kiselinom koja se izlučuje u urinu kao hipurična kiselina. Hipurična kiselina potencijalno posjeduje mogućnost zakiseljenja mokraće i tako iskazuje bakteriostatska svojstva (tj. inhibira rast bakterija). Nekoliko studija, međutim, iskazuje sumnju na pretpostavljeni mehanizam djelovanja i autoritativni izvori sada ukazuju na to da brusnica ne zakiseljuje mokraću koliko se ranije mislilo, niti je kiselost mokraće glavni razlog njene efikasnosti. Prema novim istraživanjima, sastojci iz brusnice onemogućuju priljubljivanje bakterija, naročito E-Coli uz stijenke mokraćnog mjehura i urinarnog trakta i upravo je to svojstvo od najveće važnosti. Takvo djelovanje pomaže i djelovanju antibiotika koji lakše dopiru do bakterija koje nisu začahurene u tkivu mjehura.
Ekstrakt brusnice dobiven je iz ploda koji sadrži antocijane, elagitanine, flavonole, katekhine i fenolnu kiselinu. Klinički je istražen, a istraživanja podupiru blagotvorno djelovanje na zdravlje urinarnog trakta. Dvostruka studija na slijepo provedena na ženskoj populaciji između 18 i 45 godina starosti s čestim, opetovanim infekcijama urinarnog trakta, utvrdila je da suplementacija s dva puta po dvije kapsule od 400 mg ekstrakta brusnice dnevno tijekom perioda od tri mjeseca značajno smanjuje ponovnu pojavu infekcija u usporedbi sa skupinom koja je uzimala placebo.
Osim navedenog, sastojci brusnice djeluju kao antioksidansi, podižu razinu HDL-a (tzv. "dobrog" kolesterola) i povoljno utječu na razinu šećera u krvi. Natrol® Cranberry sadrži koncentrat ploda brusnice sjevernoameričkog kontinenta garantirane kvalitete, s kontroliranih 30-35% organskih kiselina u kapsulama.

MOŽDA ŽELITE I OVE PROIZVODE:

Natrol Acai Berry

Natrol Acai Berry

Açai sadrži izrazito veliku količinu antioksidanata, 1...

CIJENA: 120,00 KN
Natrol Alpha Lipoic Acid 100 mg

Natrol Alpha Lipoic Acid 100 mg

Alfa lipoična kiselina je vrlo potentan antioksidant. S...

CIJENA: 73,00 KN
 
Natrol Alpha Lipoic Acid 300 mg

Natrol Alpha Lipoic Acid 300 mg

Alfa lipoična kiselina je vrlo potentan antioksidant. ...

CIJENA: 113,00 KN
Natrol Biotin 1000 mcg

Natrol Biotin 1000 mcg

Biotin pripada skupini B-vitamina (B7). Uključen je u b...

CIJENA: 81,00 KN