Slika proizvoda
Slika proizvoda Nema slke Nema slke

Natrol Guarana

ŠIFRA PROIZVODA: NA-21

Guarana ima reputaciju biljke koja stimulira i povećava budnost, mentalni fokus, uklanja umor i povećava psihičku i fizičku izdržljivost. Djeluje kao blagi diuretik te se iz tog razloga koristi i u nekim sredstvima koja pomažu gubitak težine.


79,00 KN  


Za narudžbu molimo nazvati telefonom na broj 01 6445 955

Guarana je nisko drvo, iz porodice  Sapindaceae, koje raste u šumama Venecuele i sjevernog Brazila. Botaničko ime joj je Paulina Couppana. Stoljećima se uzima kao prirodan izvor energije, a zapadnoj je civilizaciji poznata od 17. stoljeća. Plod je jarko crvena bobica s crnom sjemenkom čiji sastojci stimuliraju središnji živčani sustav te posjeduju termogeno i diuretsko djelovanje. Sjemenke guarane bogate su kofeinom čiji sadržaj može biti od 4 do 8%, što je više no u zrnu kave koje tipično sadrži 1 do 2,5% kofeina. Bez obzira na veliki postotak kofeina Guarana ne izaziva nervozu i nesanicu u mjeri u kojoj to čini kofein iz kave budući da se postepeno apsorbira  u organizam. Uz kofein, sjemenke sadrže i tanine, alkaloide, teofilin i teobromin. 
Zbog čega je ljudi uzimaju?
Guarana ima reputaciju biljke koja stimulira i povećava budnost, mentalni fokus, uklanja umor i povećava psihičku i fizičku izdržljivost. Upravo ove karakteristike učinile su je popularnim sastojkom mnogih osvježavajućih napitaka i tableta koje su prihvatili studenti za vrijeme ispita. Blago podiže raspoloženje pa je moguće da koristi u slučajevima depresije. Djeluje kao blagi diuretik te se iz tog razloga koristi i u nekim sredstvima koja pomažu gubitak težine.
Istraživanja
Istraživanja djelovanja guarane nisu brojna. Jedno od njih provedeno na životinjama trebalo je utvrditi djelovanje na gubitak masti u organizmu. Zaključak istraživanja bio je da ne postoje dokazi kako guarana djeluje na metabolizam lipida. Studija objavljena u "Journal of Psychopharmacology" pokazala je da guarana kratkotrajno poboljšava koncentraciju, memoriju, raspoloženje i budnost. Druga studija, na 45 starijih osoba, utvrdila je pak da nema značajan utjecaj na dugoročno pamćenje.  
Napomene uz uzimanje
Guaranu ne bi trebale uzimati osobe osjetljive na kofein ili ksantine. Osobe s dijagnosticiranim bolestima srca, povišenim krvnim pritiskom, nesanicom i oboljenjima bubrega također bi je trebale izbjegavati. Nikako se ne smije uzimati s MAO-inhibitorima.
 
Natrol® Guarana sadrži 200mg standardiziranog ekstrakta (DER=4:1) sjemenki guarane. 

MOŽDA ŽELITE I OVE PROIZVODE:

Natrol Acai Berry

Natrol Acai Berry

Açai sadrži izrazito veliku količinu antioksidanata, 1...

CIJENA: 120,00 KN
Natrol Alpha Lipoic Acid 100 mg

Natrol Alpha Lipoic Acid 100 mg

Alfa lipoična kiselina je vrlo potentan antioksidant. S...

CIJENA: 73,00 KN
 
Natrol Alpha Lipoic Acid 300 mg

Natrol Alpha Lipoic Acid 300 mg

Alfa lipoična kiselina je vrlo potentan antioksidant. ...

CIJENA: 113,00 KN
Natrol Biotin 1000 mcg

Natrol Biotin 1000 mcg

Biotin pripada skupini B-vitamina (B7). Uključen je u b...

CIJENA: 81,00 KN