Slika proizvoda
Slika proizvoda Nema slke Nema slke

Natrol Milk Thistle Advantage

ŠIFRA PROIZVODA: NA-20

Natrol Milk Thistle Advantage™ je kompleksan biljni pripravak koju su formulirali liječnici herbalisti s kliničkom praksom. Sadrži kombinaciju ključnih biljnih ekstrakata: ekstrakt sikavice (silyburn) standardizirane na 80% silimarina i pomno odabrane suportirajuće vrste.


116,00 KN  


Za narudžbu molimo nazvati telefonom na broj 01 6445 955

Natrol Milk Thistle Advantage™ je kompleksan biljni pripravak koju su formulirali liječnici herbalisti s kliničkom praksom. Sadrži kombinaciju ključnih biljnih ekstrakata: ekstrakt sikavice (silyburn) standardizirane na 80% silimarina i pomno odabrane suportirajuće vrste. Natrol® Milk Thistle Advantage™ u dnevnoj dozi (dvije kapsule) sadrži upravo onu količinu silimarina za koju je djelotvornost utvrđena kliničkim ispitivanjima.  
Sikavica (milk thisle) sadrži kompleks flavonoida poznat pod nazivom silimarin. Poput drugih bioflavonoida, silimarin je snažan antioksidans. Štiti stanice jetre blokirajući prodor toksina te pomaže njihovu eliminaciju iz stanica i regenerira oštećene stanice jetre. Silimarin posjeduje sposobnost blokiranja fibroze, procesa koji doprinosi pojavi ciroze u osoba s promjenama na jetri nastalim uslijed prekomjerne konzumacije alkohola ili hepatitisa.
Ekstrakt sikavice najčešće se preporuča u slučajevima prekomjerne konzumacije alkohola i njegova štetnog djelovanja na jetru. Dvostruka studija na slijepo ukazuje da pomaže obnovu stanica jetre u slučaju kada osoba prekine s konzumacijom alkohola. Nekoliko studija pokazuje da može povećati kvalitetu, pa čak i očekivanu duljinu života, u osoba s dijagnosticiranom cirozom. Ipak, jedna od studija ne nalazi osobitu korist za osobe s uznapredovalom cirozom. Sikavica regulira lučenje žuči i potencijalno može umanjiti mogućnost nastanka žučnih kamenaca.
Ekstrakt sikavice dokazano štiti jetru od potencijalno štetnog djelovanja lijekova koji se koriste u tretmanu shizofrenije i drugih psihoza, ali i čitavog niza drugih medikamenata poput acetaminofena (protiv bolova i visoke temperature), lovastatina (snižava kolesterol) i lijekova koji se primjenjuju u kemoterapiji.
Većina navedenih kliničkih istraživanja bazira se na količinama između 420 do 600 mg silimarina dnevno (ekstrakta sikavice standardizirane na 80% silimarina u sadržaju), kao dodatka prehrani. Očekivano poboljšanje iskazuje se nakon osam do dvanaest tjedana od početka konzumacije. Osobe s kroničnim stanjima trebaju razmišljati o silimarinu kao dugoročnoj terapiji.

MOŽDA ŽELITE I OVE PROIZVODE:

Natrol Acai Berry

Natrol Acai Berry

Açai sadrži izrazito veliku količinu antioksidanata, 1...

CIJENA: 120,00 KN
Natrol Alpha Lipoic Acid 100 mg

Natrol Alpha Lipoic Acid 100 mg

Alfa lipoična kiselina je vrlo potentan antioksidant. S...

CIJENA: 73,00 KN
 
Natrol Alpha Lipoic Acid 300 mg

Natrol Alpha Lipoic Acid 300 mg

Alfa lipoična kiselina je vrlo potentan antioksidant. ...

CIJENA: 113,00 KN
Natrol Biotin 1000 mcg

Natrol Biotin 1000 mcg

Biotin pripada skupini B-vitamina (B7). Uključen je u b...

CIJENA: 81,00 KN