Slika proizvoda
Slika proizvoda Nema slke Nema slke

Natrol Pycnogenol

ŠIFRA PROIZVODA: NA-26

Pycnogenol® je potpuno prirodan dodatak prehrani proizveden patentiranim postupkom i prema visokim farmaceutskim standardima. Pycnogenol® je standardizirani ekstrakt kore francuskog primorskog bora. Sadrži komponente koje posjeduju antioksidativna svojstva, uključujući bioflavonoide i organske kiseline.


176,00 KN  


Za narudžbu molimo nazvati telefonom na broj 01 6445 955

Pycnogenol® je potpuno prirodan dodatak prehrani proizveden patentiranim postupkom i prema visokim farmaceutskim standardima. Pycnogenol® je standardizirani ekstrakt kore francuskog primorskog bora.  Sadrži komponente koje posjeduju antioksidativna svojstva, uključujući bioflavonoide i organske kiseline. Više od 35 godina upotrebe i stotine znanstvenih studija, od čega 56 kliničkih izvršenih širom svijeta, potvrđuju njegovu efikasnost i neškodljivost. Pycnogenol® je super antioksidans koji uz pravilnu prehranu i redovitu fizičku aktivnost može najviše pridonijeti osjećaju vitalnosti i dugotrajno doprinijeti većoj kvaliteti života.Kronična venska insuficijencija i cirkulacija

Krvne žile uslijed stresa, starenja, loše ishrane i nedostatka fizičke aktivnosti postaju sužene. Pycnogenol® pomaže cirkulaciji povećavajući vazodilaciju, što posljedično poboljšava optok krvi. Dokazano smanjuje otekline nogu i stopala. Do danas je izvršeno 15 kliničkih studija na ukupno 748 pacijenata koji pate od kronične venske insuficijencije. Dokazana je efikasnost ovog proizvoda u smanjenju otečenih vena na nogama, znatno veća od efikasnosti ekstrakta divljeg kestena. Pycnogenol® značajno umanjuje probleme povezane s kroničnom venskom insuficijencijom, poput bolova, grčeva, teških nogu i crvenila, u slučajevima u kojima se divlji kesten pokazao neefikasnim. Također, pomaže zacijeliti propusne kapilare. Pycnogenol® štiti osobe koje često dugo putuju, posebno avionom, od pojave tromboze. Mehanizam djelovanja povezan je s pospješenom proizvodnjom dušičnog oksida (NO). Čini krvna zrnca zadužena za zgrušavanje krvi "skliskima" što pomaže sprečavanju pojave ugrušaka, glavnog uzroka srčanog udara. 
 
Krvni pritisak .U novoj kliničkoj studiji dokazano je da Pycnogenol® pospješuje sposobnost organizma da reagira na pojavu suženja krvnih žila. Normalizacija promjera krvnih žila prirodnim putem pomaže održanju normalnog krvnog pritiska.
 
Kolesterol.Visoka razina kolesterola povećava rizik od ateroskleroze, srčanog i moždanog udara. U kliničkoj studiji izvršenoj na University of Texas, Dallas, utvrđeno je da Pycnogenol® značajno reducira "loš" LDL kolesterol i povisuje "dobar" HDL kolesterol. Studija je potvrdila da je Pycnogenol® prirodan način za održanje zdrave razine kolesterola.
Zdravlje kože - iznutra prema van.Koža je prva linija obrane od štetnih tvari iz okoline. Pycnogenol® se veže uz kolagen i elastin te štiti kožu od štetnog djelovanja različitih enzima. Pomaže da koža obnovi elasticitet, neophodan je za mladenački izgled. Iako potamnjela koža mnogima izgleda privlačnije, za nju samu proces tamnjenja nije najpoželjnije stanje. Opekline od sunca su upalni proces uzrokovan slobodnim radikalima koji izazivaju oštećenja u masnim stanicama kože. Neutralizirajući slobodne radikale, Pycnogenol® usporava pa čak i u potpunosti obnavlja oštećenja na koži.
 
Razina šećera u krvi.Dijabetes uvećava mogućnost pojave pretilosti, oštećenja oka, živaca, loše cirkulacije, srčanog i moždanog udara. Može napasti i oštetiti gotovo svaki vitalni organ našeg tijela. Pycnogenol® pomaže ublažiti navedene štetne utjecaje na različite načine.Vidljiva pomoć za zdravlje očiju U više od polovine oboljelih od dijabetesa razvit će se retinopatija, očna bolest uzrokovana propuštanjem krvi iz kapilara u retinu. Retinopatija u dijabetičara, iako nema bol za posljedicu,  uzrokuje postepeni gubitak vida. Pet kliničkih studija u Europi, na preko 1.000 pacijenata, demonstrira da Pycnogenol® pomaže zatvoriti propusnost kapilara u oku.
 
Kontrola glukoze u krvi.Uslijed dijabetesa tijelo nije u stanju probaviti glukozu koja ostaje u krvožilnom sustavu u visokoj koncentraciji, što uzrokuje brojne probleme. Visoku razinu glukoze moguće je reducirati pažljivom prehranom, vježbanjem i gubitkom težine. Dvije kliničke studije sugeriraju da Pycnogenol® također može pomoći održanju normalne razine glukoze u osoba s dijabetesom tipa II.
 
Problemi s mjesečnicom i PMS-om.Pycnogenol® obnavlja oštećene krvne žile i reducira upalna stanja koja se pojavljuju tijekom menstrualnog perioda. Tri kliničke studije potvrđuju da Pycnogenol® prirodno ublažava probleme povezane s menstrualnim ciklusom. Pokazao se izuzetno efikasnim pri otklanjanju bolova uslijed pojave grčeva.
 
Zdrava pluća i alergije.Dvije neovisne studije na sveučilištima u Arizoni i Kaliforniji pokazale su da Pycnogenol® pomaže disanju kod astmatičara. Astmu uzrokuje upala bronhija koja ima za posljedicu njihovo stezanje i oticanje, što onemogućava normalan protok zraka. Kada alergična osoba dođe u kontakt s alergenima poput polena, životinjskom dlakom i sličnim tvarima, imunološki sustav otpušta histamin koji uzrokuje kihanje, začepljenje nosa, promjene na koži i otekline. Klinička istraživanja pokazala su da Pycnogenol® inhibira otpuštanje histamina i tako sprečava neugodan slijed alergoloških reakcija.

MOŽDA ŽELITE I OVE PROIZVODE:

Natrol Acai Berry

Natrol Acai Berry

Açai sadrži izrazito veliku količinu antioksidanata, 1...

CIJENA: 120,00 KN
Natrol Alpha Lipoic Acid 100 mg

Natrol Alpha Lipoic Acid 100 mg

Alfa lipoična kiselina je vrlo potentan antioksidant. S...

CIJENA: 73,00 KN
 
Natrol Alpha Lipoic Acid 300 mg

Natrol Alpha Lipoic Acid 300 mg

Alfa lipoična kiselina je vrlo potentan antioksidant. ...

CIJENA: 113,00 KN
Natrol Biotin 1000 mcg

Natrol Biotin 1000 mcg

Biotin pripada skupini B-vitamina (B7). Uključen je u b...

CIJENA: 81,00 KN