Slika proizvoda
Slika proizvoda Nema slke Nema slke

Natrol Resveratrol Plus

ŠIFRA PROIZVODA: NA-25

Resveratrol ima značajnu ulogu u biljnom obrambenom sustavu kod oštećenja, infekcije ili bolesti.


106,00 KN  


Za narudžbu molimo nazvati telefonom na broj 01 6445 955

Resveratrol je polifenol u najvećoj mjeri prisutan u crvenom vinu i grožđu. Ima ga u kikirikiju, određenom bobičastom voću te korijenu dvornika. Resveratrol ima značajnu ulogu u biljnom obrambenom sustavu kod oštećenja, infekcije ili bolesti. Zanimanje za resveratrol poraslo je znanstveno potvrđenom činjenicom da populacija koja uživa u crvenom vinu, bez obzira na znatan unos hrane bogate zasićenim mastima, ima iznenađujuće niži postotak oboljenja srca i krvožilnog sustava od one koja crveno vino ne pije. Slučaj je poznat pod nazivom "francuski paradoks". Do danas je djelovanje resveratrola vrlo dobro istraženo na životinjama. Dovršeno je nekoliko kliničkih studija na ljudima s obećavajućim rezultatima. Posjeduje jedinstvenu sposobnost da utječe na organizam poput dijete s restriktivnim unosom kalorija. Za dijetu s restriktivnim unosom kalorija utvrđeno je da barem dva važna biomarkera povezana uz očekivanu dužinu životnog vijeka imaju niže (bolje) vrijednosti (razina inzulina i tjelesna temperatura).    

Studija na sveučilištu Harvard još je 2003. godine utvrdila da prehrana resveratrolom oponaša kalorijsku restrikciju i produžava život nekih biljaka za 70%. 2006. godine znanstvenici iz Pise produžuju život ribama iz porodice Nothobrancius furzeri, koje tipično žive svega 9 tjedana, za 50%. Druga studija s Harwarda iz 2007. godine utvrđuje kako miševi s podjednako lošom, kalorijama bogatom prehranom i resveratrolom žive duže, imaju manja oštećenja jetre, bolje motoričke sposobnosti i bolju osjetljivost na inzulin od njihove podjednako debele braće koja nisu dobivala resveratrol.
Od tada do danas izvedeno je više dobro dokumentiranih istraživanja koja ukazuju na snažno antioksidativno i protuupalno djelovanje resveratrola. Resveratrol stimulira stanice organizma da se ponašaju kao da su podvrgnute kalorijskoj restrikciji, najvažnijem do sada poznatom načinu produljenja života. Resveratrol utječe na skupinu proteina sirtuina, važnih za staničnu regulaciju. Sirtuini stimuliraju zdrave stanice da žive, a bolesne da odumiru u pravilnom redu. Razumijevanje djelovanja resveratrola na aktivaciju sirtuina podupire njegovu konzumaciju u smislu potencijalnog blagotvornog djelovanja na krvožilni sustav, metabolički sindrom, neurodegenerativne bolesti i tumore.
Natrol Resveratrol Plus uz resveratrol sadrži i Quercetin, također polifenol, koji sinergijskim djelovanjem može pomoći u održanju zdrave funkcije krvožilnog sustava i sprječavanju nastanaka ateroskleroze.

MOŽDA ŽELITE I OVE PROIZVODE:

Natrol Acai Berry

Natrol Acai Berry

Açai sadrži izrazito veliku količinu antioksidanata, 1...

CIJENA: 120,00 KN
Natrol Alpha Lipoic Acid 100 mg

Natrol Alpha Lipoic Acid 100 mg

Alfa lipoična kiselina je vrlo potentan antioksidant. S...

CIJENA: 73,00 KN
 
Natrol Alpha Lipoic Acid 300 mg

Natrol Alpha Lipoic Acid 300 mg

Alfa lipoična kiselina je vrlo potentan antioksidant. ...

CIJENA: 113,00 KN
Natrol Biotin 1000 mcg

Natrol Biotin 1000 mcg

Biotin pripada skupini B-vitamina (B7). Uključen je u b...

CIJENA: 81,00 KN